Biatorbágy Értéktár logó
Home » TURIZMUS ÉS VENDÉGLÁTÁS » Városünnep

Városünnep

Biatorbágy 2007-ben nyerte el a városi rangot. Adta magát a helyzet, hogy a korábbi Testvérvárosi Napok néven zajló települési nagyrendezvény is új elnevezést kapjon, s Városünnep névre keresztelve fusson tovább.
A minden év júniusában tartott háromnapos esemény sok régi elemet, hagyományt megőrizve, új programokkal bővülve várja évről-évre a város lakóit és a városhoz ezer szálon kötődő vendégeit. Utóbbiak közül kiemelt figyelemmel az öt testvértelepülés kulturális és közéleti küldöttségeit a székelyföldi Gyergyóremetéről, a csallóközi Alistálról, a kárpát­aljai Nagydobronyból, a németországi Herbrechtingenből és a ciprusi Kitiből.
A mindig egy-egy aktuális hívó üzenet köré szervezett színes programelemek főként arra adnak jó alkalmat, hogy a város lakói, civil szervezetei, intézményei és vendégei számot adhassanak egymásnak a hátrahagyott esztendő közös erőfeszítéssel, együttes munkával létrehozott tárgyi és szellemi eredményeiről.
Mindemellett a dinamikusan fejlődő kisváros minden lakója és korosztálya találhat magának kedvére való kikapcsolódási lehetőséget is. Az ifjúsági nap könnyűzenei koncertjei, a hagyományőrző magyar és nemzetiségi folklór műsorok, a táncoslábúakat megmozgató utcabál mellett, a kerékpáros városismereti túra – a Bringatorbágy – és a város civil kulturális csoportjainak fellépései a legnépszerűbbek.
S persze a rendezvény elmaradhatatlan kellékei az olyan helyi gasztronómiai csodák is, mint az ürgehegyi borok, a pecatavi halászlé, a sváb és székely ételkülönlegességek, s a Biai Fánglis névre hallgató krumplilángos.

FELHÍVÁS

Ön ismer olyan helyi értéket,
amely még nem szerepel az Értéktárban?

Kérjük itt jelezze!
Köszönjük!