Biatorbágy Értéktár logó
Home » AGRÁR- ÉS ÉLEMISZERGAZDASÁG » Czimer és Fiai húsüzem

Czimer és Fiai húsüzem

„Dolgozz úgy, mintha magadnak készítenéd!”

Az biai ősök által majd 100 évvel ezelőtt alapított mészárszék helyén működik a Czimer és Fiai Húsüzem, s annak mintaboltja. Az egykor jónevű mészárszéket az ’50-es években államosították, az alapító Czimer Gyula alkalmazottként dolgozhatott tovább az ÁFÉSZ által működtetett húsboltban. A ’70-es évek közepén bezárt bolt az ezredforduló környékén ébredt csipkerózsika-álmából: az alapító unokája Czimer Gyula és felesége élesztették újra a családi hagyományt, s egy kis elárusító pulttal rendelkező húsüzemet nyitottak a nagyszülők hajlított-tornácos háza mögött, az egykori mészárszék helyén.

Mára a negyedik generáció; ifjabb Czimer Gyula és testvére Czimer Tamás, vezeti a vállalkozást. A dédszülők házát felújítva, a hagyományokat tisztelő de a korszerű igényeket magas színvonalon kielégítő mintaboltot és falatozót alakítottak ki az utcai épületszárnyban. Az udvari szárny és bővítései a csak magyar alapanyagból dolgozó, méltán híres húsüzemnek ad helyet. A hagyományos sváb recept alapján készülő húskenyerek, hurkák, kolbászok több szakmai elismerést és visszajáró, széles vendégkört hoztak a Czimer és Fiai Húsüzemnek.

A vállalkozás története, a magas minőségű hústermékek és az igényes környezet büszkeség a Czimer-családnak és a városnak egyaránt.

FELHÍVÁS

Ön ismer olyan helyi értéket,
amely még nem szerepel az Értéktárban?

Kérjük itt jelezze!
Köszönjük!