Biatorbágy Értéktár logó
Home » KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG » Kisgombos Könyvesbolt

Kisgombos Könyvesbolt

A Kisgombos egy családias hangulatú, könyvkereskedelmi és kiadói hálózatoktól független, egyedi arculattal rendelkező könyvesbolt Biatorbágy szívében.
2010-ben nyílt meg igazi gyerekkönyves paradicsomként, mint „mesebolt”. Alapítóját, Gombos Katát, magyar szakos tanári végzettségéből fakadóan kezdettől fogva az a szándék vezérelte, hogy segítséget nyújtson a gyerekeknek felfedezni az olvasás örömét, a képzeletbeli utazás izgalmát, hogy megérezzék a papír illatát, meghallják a könyvből hívogató hangokat. A könyvesbolt munkatársai a könyvkínálat gondos, szakmai szempontú válogatása mellett töretlenül hiszik és örömmel tapasztalják, hogy az olvasás élménye túldigitalizált korunkban is elevenen meg tudja ragadni a fiatalokat. Segítő szakmai hozzáállásuk és kreativitásuk eddig is, és reméljük ezután is, sok-sok gyereket tett és tesz könyvbaráttá Biatorbágyon és környékén.
A 2014 nyarán kibővített könyvesbolt nem csak a felnőtt olvasók felé tárta ki a felső szint képzeletbeli ajtaját, számukra összeállított szépirodalmi, kortárs és klasszikus, szórakoztató, ismeretterjesztő művekből válogatott kínálat bemutatásával, de egyben egy hangulatos közösségi teret is teremtett.
A Padlás, ahogy külön megnevezést is kapott az emelet, nagymamás, békebeli, otthonos, tágas és hívogató. Ódon hangulata azt sugallja mintha megállt volna az idő. Ennek ellenére itt mindig pezseg az élet: náluk beülni egy süppedős fotelbe olyan, mint egy ölelés, felnyitni a több, mint száz éves ládát, mint egy időutazás, felmászni a kislétrán az olvasókuckóba, kuncogós öröm, babzsákon heverészve mesét hallgatni, beszélgetni, inspiráló élmény, kinézni a kerek ablakon, mintha felhőn ülnénk. Ez a tér könyvbemutatók, felolvasó-délutánok, kiállítások, rendhagyó irodalomórák, kreatív alkotó- és íróműhelyek kedvelt helyszíne, ahol a gyerekek és felnőttek személyesen is megismerkedhetnek kedvenc szerzőikkel, együtt alkothatnak neves illusztrátorokkal, a családok részesei lehetnek a közösségi mesemondás élményének, a társasjátékozás együttes örömének.

A rendszeres és alkalmi programok mellett a Kisgombos két nagyobb léptékű rendezvénye, a hagyományosan tavasszal megrendezésre kerülő Kis Könyves Éj (a Független Könyvesboltok Éjszakája) és az őszi Olvasás Éjszakája a város sokak által látogatott, népszerű kulturális színfoltjává vált.

A könyvesbolt honlapja: kisgombos.hu

FELHÍVÁS

Ön ismer olyan helyi értéket,
amely még nem szerepel az Értéktárban?

Kérjük itt jelezze!
Köszönjük!